Menu Sluiten

VOG – Verklaring Omtrent Gedrag

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat iemands (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Bij de beoordeling van een VOG-aanvraag kijkt Justis of iemand strafbare feiten op zijn of haar naam heeft staan die een risico vormen voor de functie of het doel waarvoor de VOG aangevraagd word.

Voor alle vrijwilligers binnen De Sleutel die met kinderen of kwetsbare personen werken wordt namens de stichting een VOG aangevraagd. De vrijwilligers kunnen met de VOG aantonen dat hij of zij geen strafbare feiten op zijn of haar naam heeft staan, die het vrijwilligerswerk binnen De Sleutel in de weg staan.

De VOG is daarmee een belangrijk onderdeel van het preventie- en integriteitsbeleid van de stichting. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de veiligheid van kwetsbare groepen die bij De Sleutel samenkomen.

Sommige strafbare feiten vormen een bezwaar voor een bepaalde vrijwilligersfunctie, maar voor de andere niet. Heb je geen strafblad, of heb je geen strafbare feiten gepleegd die relevant zijn voor het vervullen van je vrijwilligersfunctie binnen het ontmoetingscentrum of de kringloopwinkel? Dan krijg je via Stichting De Sleutel een gratis VOG en kun je als vrijwilliger aan de slag. 



Stichting De Sleutel gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Door deze site te bezoeken, accepteert u het gebruik van cookies.  Meer info